It's all Greek to you? Click here | Get Social with us!
01
OCT
2016

Κατασκευή νέου φαρμακείου

Posted By :
Comments : 0

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός μας. Ιδιαίτερα όταν πάμε να ξεκινήσουμε μία νέα επιχείρηση από το μηδέν, σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή. Μήπως όμως δεν είναι τόσο απαισιόδοξα τα πράγματα? Μήπως αν φτιάξουμε ένα σωστό πλάνο, εξοικονομούμε χρόνο και χρήμα, για να αφοσιοθούμε έπειτα στο κομμάτι των υπηρεσιών και της πώλησης που είναι το άμεσο ζητούμενο?

Εμείς από την πλευρά μας, με πείρα πάνω από 50 χρόνια στον χώρο των κατασκευών, σας παρουσιάζουμε σε απλά βήματα, τις κινήσεις που απαιτούνται, για την ταχύτερη κατασκευή και τον εξοπλισμό ενός φαρμακείου.

  1. Επιλογή ακινήτου. Ίσως η πιο σημαντική απόφαση που θα πρέπει να λάβει ο νέος επιχειρηματίας, τόσο ως προς το πόστο του καταστήματος, την αρτιότητα – νομιμότητα του και τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας που ορίζει ο νόμος για την ίδρυση φαρμακείου. Το καλό πόστο, π.χ. πάνω σε μία πλατεία ή κεντρικό δρόμο,  σίγουρα είναι ιδανικό. Ωστόσο λόγω του μεγάλου αριθμού φαρμακείων, είναι δύσκολο να βρεθεί εύκολα, και όταν βρεθεί το ενοίκιο να είναι σε λογικά πλαίσια. Η καλή έρευνα, ο ανταγωνισμός, και η τιμή του ενοικίου στην περιοχή που έχουμε άδεια, αλλά και το ένστικτο, είναι οι παράγοντες που θα σας οδηγήσουν στην σωστή επιλογή του νέου φαρμακείου σας.  Σημαντικό στοιχείο κατά την γνώμη μας, είναι να υπάρχει και χώρος στάθμευσης.
  2. ¨Κλείσαμε¨ κατάστημα! Έχουμε βεβαιωθεί ότι είναι νόμιμο, και θεωρούμε ότι η θέση του είναι στρατηγική. Αρχίζουμε να μαζεύουμε τα δικαιολογητικά χορηγήσεως άδειας λειτουργίας φαρμακείου για να τα καταθέσουμε στον αρμόδιο φορέα.
  3. Ώρα για την κατασκευή του φαρμακείου! Αρχικά ορίζουμε το οικονομικό πλάνο, πάνω στο οποίο θέλουμε να κινηθούμε. Βλέπουμε τι δομικές εργασίες χρειάζεται το κατάστημα. Απευθυνόμαστε σε εταιρίες που ειδικεύονται στις συγκεκριμένες ειδικότητες, είναι επαγγελματίες και γνωρίζουμε την πορεία τους στον χώρο. Προχωράμε στον λεπτομερή σχεδιασμό, κατασκευαστικό και εμπορικό και κάνουμε χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να μην ξεφύγουμε από τους χρόνους μας. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένας εργονομικός και ταυτόχρονα εμπορικός χώρος. Σύμφωνα με τον οικονομικό μας πλάνο, πρέπει να επιλέξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο επαγγελματικό εξοπλισμό.
  4. Έτοιμες οι κατασκευές και τα έπιπλα του φαρμακείου. Φορτώνουμε το απαραίτητο εμπόρευμα σε φάρμακα, παραφάρμακα και καλλυντικά και ξεκινάμε!

 

  Καλές δουλειές!!!!

 

 

 

 

Σχετικά με εμάς
Η εταιρεία μας διαθέτει μια 50χρονη πείρα, πλούσια στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων.

Απάντηση

*