It's all Greek to you? Click here | Get Social with us!
18
JUL
2016

Πινακίδες φαρμακείων: Τι πρέπει να αναγράφουν;

Posted By :
Comments : 0

Σαφείς οδηγίες προς τους Δήμους της Αττικής απέστειλε ο ΦΣΑ για το περιεχόμενο που θα πρέπει να αναγράφουν οι πινακίδες που τοποθετούνται έξω από τα φαρμακεία.

Γίνεται ξεκάθαρο, πως βάση των οδηγιών ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει καμία αναφορά στα eshop που ενδεχομένως διαθέτει το φαρμακεία ή άλλες πληροφορίες πέρα από το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη- φαρμακοποιού.

Στις οδηγίες που απεστάλησαν στους Δήμους αναφέρεται :

«Όπως γνωρίζετε η σήμανση του φαρμακείου, δηλ. η ανάρτηση πινακίδας με την ένδειξη «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» και το όνομα του αδειούχου φαρμακοποιού (43 παρ.1 του Ν. 5607/1932) καθώς και η τοποθέτηση φωτεινού πλαισίου με πράσινο σταυρό σε κάθετη διάταξη επί της προσόψεως (άρθ. 2 παρ. 1 του π.δ. 312/1992) είναι υποχρεωτική, και δεν καταλαμβάνεται από το πεδίο των απαγορεύσεων των άρθ. 75 παρ. 1 του Ν. 4257/2014 και 6 του Ν. 2946/2001, καθώς και της ΚΥΑ 38110/2002.
Ωστόσο, και αυτή η υποχρεωτική σήμανση οριοθετείται αυστηρά στο νόμο, ήτοι: Σύμφωνα με το άρθ. 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932 που εξακολουθεί να ισχύει: «1. …Απαγορεύεται ωσαύτως η αναγραφή επί της επιγραφής και των προθηκών των φαρμακείων, … …πάσης ετέρας λέξεως, πλην του ονοματεπωνύμου του αδειούχου φαρμακοποιού, …. …και της λέξεως “φαρμακείον” δια τα φαρμακεία,…..».
Επειδή η επιθεώρηση της νόμιμης λειτουργίας των φαρμακείων εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι ορισμένα φαρμακεία της Περιφερειακής σας Ενότητας παραβιάζουν τους κανόνες υποχρεωτικής σήμανσης, είτε αντικαθιστώντας την ανωτέρω υποχρεωτική νόμιμη σήμανση με άλλες μη σύννομες ενδείξεις (πχ ευφάνταστους διακριτικούς τίτλους, ονόματα και μη αδειούχων φαρμακοποιών κλπ.) ή απλώς θέτοντας επί των επιγραφών, προθηκών ή στύλων του πεζοδρομίου, επιπλέον των ανωτέρω υποχρεωτικών ενδείξεων και άλλες παράνομες διαφημιστικές ή αναγνωριστικές ενδείξεις (πχ SUN PHARMACY, SMOOTH PHARMACY, ALL DAYPHARMACY, κοκ) παρακαλούμε για τα καθ? υμάς και ακολούθως για την ενημέρωσή μας περί της συμμόρφωσης ή μη των μελών μας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε άσκηση πειθαρχικών διώξεων στα μη συμμορφούμενα μέλη μας».

 

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

 

Σχετικά με εμάς
Η εταιρεία μας διαθέτει μια 50χρονη πείρα, πλούσια στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων.

Απάντηση

*